Domáce piškóty bez cukru pre deti

Piškóty sú veľmi jednoduchá záležitosť, ale majú jeden háčik. Všade ich predávajú s pridaným cukrom. A keď sa niečo nedá kúpiť, musíme si to vyrobiť!

Základ piškótového cesta tvoria vyšľahané vajíčka a múka. Keďže som zvyknutá žĺtok šľahať s cukrom, trochu som sa bála, ako to dopadne. Nuž, ukázalo sa, že moje obavy boli úplne zbytočné. Moje dieťa môže v kočiari namiesto kukuričných chrumiek pučiť niečo nové.

Suroviny

  • 3 vajíčka
  • 60 g ražnej múky
  • (nepovinná) 1 čajová lyžička čakankového sirupu

Postup

  • Dôkladne oddelíme bielka od žĺtkov.
  • Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  • Do žĺtok môžeme pridať čakankový sirup a tiež vyšľaháme do peny.
  • Zmesi spojíme a zľahka primiešame múku.
  • Naložíme si cesto do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie ním nanesieme tvary podľa chuti. Dlhé piškóty sa dieťatku dobre držia v ruke, okrúhle sa zas ľahšie pomrvia do príkrmu.
  • Pečieme 10 – 15 minút alebo do zlatista na 175°C.
  • Po upečení necháme piškóty vyschnúť na vzduchu.