
Domáce piškóty bez cukru pre deti
Piškóty sú veľmi jednoduchá záležitosť, ale majú jeden háčik. Všade ich predávajú s pridaným cukrom. A keď sa niečo nedá kúpiť, musíme si to vyrobiť!
Základ piškótového cesta tvoria vyšľahané vajíčka a múka. Keďže som zvyknutá žĺtok šľahať s cukrom, trochu som sa bála, ako to dopadne. Nuž, ukázalo sa, že moje obavy boli úplne zbytočné. Moje dieťa môže v kočiari namiesto kukuričných chrumiek pučiť niečo nové.

Suroviny
- 3 vajíčka
- 60 g ražnej múky
- (nepovinná) 1 čajová lyžička čakankového sirupu
Postup
- Dôkladne oddelíme bielka od žĺtkov.
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- Do žĺtok môžeme pridať čakankový sirup a tiež vyšľaháme do peny.
- Zmesi spojíme a zľahka primiešame múku.
- Naložíme si cesto do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie ním nanesieme tvary podľa chuti. Dlhé piškóty sa dieťatku dobre držia v ruke, okrúhle sa zas ľahšie pomrvia do príkrmu.
- Pečieme 10 – 15 minút alebo do zlatista na 175°C.
- Po upečení necháme piškóty vyschnúť na vzduchu.