Karamelový sirup do kávy

Kávu si osladím o trochu víc! Ja inak kávu necukrím, ale keď občas dostanem chuť na karamelové latté, je výhodné byť pripravená. Na karamelový sirup do kávy potrebuješ len dve suroviny a v chladničke vydrží celé týždne.

Okrem príchute do kávy môžeš sirup použiť aj ako polevu na zmrzlinu, palacinky a iné sladké jedlá. Pre milovníkov slaného karamelu stačí dosoliť podľa chuti.

Suroviny

  • 150 g cukru
  • 100 ml vody

Postup

  • Na prudkom ohni zahrievame cukor, kým sa nerozpustí na karamel. Zmes netreba miešať, aby nevznikli hrudky cukru.
  • Keď karamel začne tmavnúť, necháme zovrieť vodu a do tmavo bronzového karamelu ju za stáleho miešania prilejeme.
  • Miešame, kým sa nerozpustia všetky pevné časti.
  • Sirup varíme, aby sa zredukoval na preferovanú hustotu.
  • Nalejeme do nádobky a skladujeme v chladničke.
  • Vhodné nielen do kávy, ale aj ako poleva na palacinky, zmrzlinu a iné sladké jedlá.