
Karamelový sirup do kávy
Kávu si osladím o trochu víc! Ja inak kávu necukrím, ale keď občas dostanem chuť na karamelové latté, je výhodné byť pripravená. Na karamelový sirup do kávy potrebuješ len dve suroviny a v chladničke vydrží celé týždne.
Okrem príchute do kávy môžeš sirup použiť aj ako polevu na zmrzlinu, palacinky a iné sladké jedlá. Pre milovníkov slaného karamelu stačí dosoliť podľa chuti.

Suroviny
- 150 g cukru
- 100 ml vody
Postup
- Na prudkom ohni zahrievame cukor, kým sa nerozpustí na karamel. Zmes netreba miešať, aby nevznikli hrudky cukru.
- Keď karamel začne tmavnúť, necháme zovrieť vodu a do tmavo bronzového karamelu ju za stáleho miešania prilejeme.
- Miešame, kým sa nerozpustia všetky pevné časti.
- Sirup varíme, aby sa zredukoval na preferovanú hustotu.
- Nalejeme do nádobky a skladujeme v chladničke.
- Vhodné nielen do kávy, ale aj ako poleva na palacinky, zmrzlinu a iné sladké jedlá.
