
Mrkvovo-arašidový krém
Koreňová zelenina vie potešiť v každej podobe. Ako keby sa k sebe všetko spod zeme hlásilo, mrkva, petržlen, zemiaky, arašidy… V tejto lahodnej krémovej polievke spolu harmonizujú ako súrodenci. Je to tá najlepšia pochúťka na chladné dni a ak mi neveríš, uvar si ju! Normálne že zeleninová polievka pre dušu. Neklamem.

Suroviny
- pol kila mrkvy
- menšia cibuľa
- jeden petržlen
- 2 stredne veľké zemiaky
- zopár ružičiek karfiolu (podľa chuti)
- hrsť kešu orechov
- hrsť nesolených arašidov
- 2 hrste šošovice (proteíny musia byť!)
- 100 ml smotany na varenie
- 20 g masla
- čierne korenie
- sladká paprika mletá
- kurkuma
- soľ
Postup
- Na masle rozpražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orechy.
- Pridáme mrkvu, petržlen, zemiaky, karfiol, šošovicu a zalejeme vodou tak, aby bola zelenina akurát pod hladinou.
- Ochutíme soľou a koreninami.
- Necháme variť na miernom ohni, kým všetka zelenina nezmäkne.
- Zmixujeme na hladkú masu a pridáme smotanu.
- Podávať môžeme s cesnakovými hriankami a arašidmi.